Kinesitherapie

Steven Hallewaert

Warden Oomstraat 8

8830 Hooglede

0495 / 13 12 19

steven@osteohooglede.be

logo

Kinesitherapie - of genezen door te bewegen - kent diverse toepassingsgebieden. Kinesitherapie kan nodig zijn:

  • Na een orthopedische ingreep ( Schouderoperaties, heup- of knieprothese, voorste kruisbandherstel...)
  • Bij allerhande overbelastingsletsels waar door oefeningen de belastbaarheid moet getraind worden.
  • Bij rug- en nekklachten
  • Bij reumatische aandoeningen
  • ...

 

Steven heeft een specifieke interesse in sportrevalidatie. De eisen van een sporter wat betreft de revalidatie liggen vaak een stuk hoger dan die van een gemiddelde patiënt. Om terug te kunnen presteren is net dat beetje extra nodig in de revalidatie. De oefeningen moeten aangepast worden aan de specifieke sporttak en de beoogde intensiteit van de sport. Samen met u werkt Steven graag aan uw weg terug naar het pijnvrij sporten.

 

De praktijk beschikt over een oefenzaal met enkele basis toestellen (loopband, roeibank, trekapparaat...) en daarnaast ook over de nodige materialen voor sportspecifieke revalidatie.

 

We maken ook gebruik van Red Cord voor core stability training. Core stability training is belangrijk bij mensen met rug- en nekklachten maar is ook extreem belangrijk in de blessurepreventie bij sporters!

 

Sinds november 2015 is de praktijk erkend bij defensie. Dat wil zeggen dat u, als militair, volledig gratis in behandeling kunt komen. De ziekenbond voorzien de normale terugbetaling en het remgeld wordt betaald door defensie.

http://www.mil.be/nl/medics/15220/hallewaert-steven

Copyright © All Rights Reserved